USUARI CONTRASENYA

Sistema de certificaciˇ aplicable

El sistema de certificaciˇ aplicable es basa en un sistema de control i de presa de mostres segons el que s'indica en la normativa vigent en matŔria d'agricultura ecol˛gica.

Els operadors que inicien el procÚs de certificaciˇ rebran una primera visita d'inscripciˇ (veure esquema d'inscripciˇ) per verificar in situ que el solĚlicitant compleix amb els requisits mÝnims per a realitzar agricultura, ramaderia i/o elaboraciˇ ecol˛gica. Posteriorment un comitŔ de tŔcnics avaluarÓ tota la documentaciˇ i la informaciˇ recopilada durant la visita de control i emetrÓ la resoluciˇ. A partir del moment en que s'ha resolt la inscripciˇ com a apte, l'operador estarÓ sotmŔs a l'esmentat sistema de control i presa de mostres que consistirÓ en visites de control anuals (veure esquema renovaciˇ), tant amb avÝs com sense avÝs, i tambÚ es realitzaran preses de mostres que seran posteriorment analitzades en un laboratori acreditat per detectar possibles usos de productes no permesos en agricultura ecol˛gica.

Els incompliments (veure tipus d'incompliments) que es detectin a partir de les visites de control i presa de mostres donaran lloc a un procÚs sancionador que pot anar des de la desqualificaciˇ del producte, parcelĚles, lot, campanya, la suspensiˇ temporal del certificat, fins a la baixa definitiva dels registres del CBPAE.